A férfi, aki belehalt a tökéletességbe
2017. augusztus 22. írta: Évi Dénes

A férfi, aki belehalt a tökéletességbe

hosember_2.jpgA tökéletesség maga a csoda. Hibáktól vagy hiányosságoktól mentes. A lehető legjobb. Férfi. Ki ne akarna ilyet? Ha Nőként olvasod ezt, ne akarj ilyen Férfit. Ha Férfiként, nos, Tiéd a választás.

 

 

 

Nos a tökéletesség az egyik legtökéletesebb csapda.

Eleve már a szó is vicces, hogy legtökéletesebb. Van kevésbé tökéletes is? A tökéletesség olyan, mint a tű hegye. Nincs hegyebb hely a tűn, vagy kevésbé hegy. A tűnek is egy hegye van, mint ahogyan a tökéletesség is csak egyetlen.

Azonban, míg a tű hegyének van értelme, addig a tökéletességnek az ég egy adta világon semmi.

Neked a sós borsófőzelék a tökéletes, nekem az édes, a harmadiknak pedig, ha meg sem hallja azt a szót, hogy borsófőzelék. Akkor most hogyan is van az a bizonyos tökéletes, tökéletesebb, legtökéletesebb?

Amikor párt, társat választunk, keressük a tökéleteset. Most azt mondhatnád kedves olvasó, hogy nem, Te sosem kerested, és még ez is igaz lehet, de akkor hogy is van az, hogy Julival ez a baj, Sárival meg az. Ha nem keresnéd a tökéleteset, nem is tudnád mihez viszonyítani. Nem létező dologhoz ugyanis nem lehet. Ha pedig létezik, miért tagadnánk a létezését?

Pici gyerek korunktól valami olyannak akarunk megfelelni (szülők tökéletes gyereket akarnak többnyire), ami valójában nem létezik. Találkozunk életünk szerelme(i)vel, és próbálunk neki(k) is megfelelni. Addig idomulunk jobbra-balra, hogy teljesen elveszítjük önazonosságunkat, azt, akik valaha voltunk, aminek megszülettünk. Lelkünk előbb hal bele ebbe az önfeladásba, aztán ezt a fizikai testünk is lassan követi.

Férfiként ne akarj tökéletes gyermeke lenni áldott szüleidnek, tökéletes párja szeretett feleségednek, tökéletes apja egyetlen gyermekeidnek. Megpróbálhatod, de nem fog sikerülni. Hiszen mindenkinek más a tökéletes.

Éppen ezért az is "tökéletes", ha elég jó vagy. Elég jó gyermek, elég jó társ, elég jó édesapa. De erre azonban minden pillanatban törekedj!

 

denesevi.jpg
Dénes Éva

www.denesevi.hu
facebook.com/denesevi

Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

A bejegyzés trackback címe:

https://21szazadkerekasztallovagjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7912717542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása