A férfi érték
2017. október 17. írta: Évi Dénes

A férfi érték

ferfi_ertek.jpgBármennyire is felháborító vagy szokatlan a cím, meg vagyok róla győződve.

Hogy némelyikük azzá vált, ami, léhűtő, hazug, csalárd és tisztességtelen férfivá, nem az ő hibája. Nézd meg a családját, honnan jött, mit tanult. Lehet, hogy Te sem lennél más. De az, hogy ezen nem változtat, már az ő felelőssége.

S ha kicsit mélyebbre nézel a párkapcsolatában kudarcot vallott, az üzletileg ellehetetlenedett, a kényszer- vagy más betegséggel küzdő, függőségek uralma alá csúszott férfiben, megtalálod a rettegő gyermeket. Azt, akit vertek, megaláztak, megszégyenítettek, kiközösítettek, akinek nem adtak szabadságot, akit szoborként faragtak uniformizált lelkű férfivá. A szülők. A tanárok. A társadalom. A sztereotípiák.

S hol vannak a nők? Nem érnek rá a férfival foglalkozni, küzdeni, emelni – épp emancipálódnak. Persze amikor körülnéznek, szájbiggyesztve legyintenek, hogy „Férfiak? Ugyan már… Hol vannak? Nincs egy normális sem.” S közben nevelik elkényeztetett, csonka családban felcseperedő pótférj-fiaikat.

Szomorú látnom, hogy a nők hite elveszett a férfiban. Pedig gyakran nem a saját hitünk állít talpra bennünket, hanem az, ha valaki hisz bennünk. Egy valaki. Akkor is, ha elbukunk, akkor is, ha hibázunk.

A férfi érték. Csiszolatlan gyémánt. A nő szeretete tudja lágyan tökéletesre formálni.

 

denesevi_150.jpg
Dénes Éva

www.denesevi.hu
facebook.com/denesevi

Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

A bejegyzés trackback címe:

https://21szazadkerekasztallovagjai.blog.hu/api/trackback/id/tr1413010312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása