Miért annyira fontos AZ a férfiaknak?
2018. április 23. írta: Évi Dénes

Miért annyira fontos AZ a férfiaknak?

intimitas.jpgAmikor az intimitásról beszélgetek a férfiakkal, meglepve tapasztalom, hogy mennyire tabu téma ez köztük. Hiába gondolná az ember lánya, hogy a férfiak mennyit beszélnek róla, mennyire foglalkoztatja őket. Amikor beszélni kell róla, már nem olyan egyszerű a helyzet.

Amikor arról mesélek nekik, vagy épp párkapcsolati csoportjaimban nőknek és férfiaknak, hogy mire is való az intimitás és szexualitás valójában, megértés születik a téma homályos területeit illetően.

Az intimitás, az együttlét alapvetően arra "való", hogy ezen kapcsolódás által megéljük az egység élményt. Persze vannak, akik a szexualitást pótcselekvésként használják, mint például a feszültség levezetésére (olyan, mint amikor tüsszentesz egy jót, de semmi több), önerősítésre (szép vagyok, jó vagyok, elég vagyok), vagy a birtoklás megélésére (enyém, enyém, enyém), vagy éppen a biztonság és szeretet keresésére és meglelésére (magzati vagy csecsemő kori, anyával való kapcsolódás emlékeinek visszahívása). Ezek mind csak az együttlét alatt szereznek örömet. S amikor a szexualitás pótcselekvéssé válik, annak forrása (kitől szerzed meg) nem lesz mérvadó. Ilyenkor száll az illető ágról ágra, virágról virágra, vagy nyomul rá folyton "erőből" állandó partnerére.

Azonban, amikor a szexualitásban az egység élményt éled meg, az Veled marad még sokáig. Egyszer azt olvastam valahol, hogy az igazi intim együttlét olyan, mint "amikor a Lét ujjongó öröme mosolyog Rád". Csodás megfogalmazás.

A másik fontos tudnivaló, hogy a tiszta Férfi archetípus (nem az, akiben túlteng a női minőség, lágyság) lelki alkatánál fogva alapvetően csak az intimitásban, szexualitásban tudja megélni az egységélményt. A nő emellett a művészetekben és a kreativitásban is megélheti ugyanezt az élményt. Nyilván nem fizikailag, de lelkileg mindenképp.

Tehát amikor a valódi intimitásra úgy tekintünk, hogy az az egységélmény, a világszerelem, a mindenben való feloldódás maga, és tudjuk, hogy a Férfi számára a szexualitás ehhez az út, akkor megérthetjük, hogy miért olyan fontos neki AZ. Azaz a szexualitáson keresztüli kapcsolódás. S megértjük, miért kevésbé lényeges ez a Nőnek. 

Nőként értenünk kell, hogy attól, hogy mi megélhetjük a teljességet számtalan módon, a Férfi számára ez az út (ismétlem, kivéve, ha művészlélek...). S Férfiként érteni kell, hogy az intim kapcsolódás valójában mire való. Így lesz minden kapcsolódás a "Lét ujjongó öröme". 

 

denesevi_150.jpg
Dénes Éva

www.denesevi.hu
facebook.com/denesevi

Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

A bejegyzés trackback címe:

https://21szazadkerekasztallovagjai.blog.hu/api/trackback/id/tr8513856590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása