Plusz 4 tipp a boldog Férfi-lét felé vezető úton
2017. július 23. írta: Évi Dénes

Plusz 4 tipp a boldog Férfi-lét felé vezető úton

4tipp_3.jpgUtolsó 4 tipp, amely már nem csak az egészség és kiegyensúlyozott élet eléréséről szól, amiről korábban írtam, hanem tágabb spektrumot vizsgál. Az élet egy homályba vesző, mégis igen fontos területét. Következzen néhány ötlet - másképp, mint ahogyan a tucat tipp adó helyeken olvashatod:

S végül a négy B:

1. Bolondozás: A humor és nevetés ajándék magadnak és másoknak is. Miért is ne lehetne több belőle a mindennapokban? Ki akar egy állandóan búval bélelt, komornyik komolyságú ember társaságában lenni? Kell a bolondozás, amikor előhívjuk magunkból a belső gyermeket. Bolondozz a pároddal, menjetek el vidámparkba, csúszdázni, hintázni, egyetek fagyit, akár maszatosak is lehettek. A nyári melegben fröcsköld le egy kis öntözővízzel. Tedd meg ezt a gyermekeddel is, ha van. Tollasozzatok, birkózzatok, bújócskázzatok. Nem kell mindig komoly üzletembernek lenni. A munkádat és az életedet vedd komolyan, ne magadat!

2. Barátok: "azért vannak a jó barátok, hogy a rég elvesztett álmot visszaidézzék egy fázós alkonyon" - mondja a dal. S valóban. Barátok nélkül mi is lenne velünk. Lehetnek ivócimborák, akikkel egy sör vagy bor mellett beszéljük meg az élet dolgait. Lehetnek sporttársak. Olyan gondolatokat és kihívásokat tudunk megosztani velük, amit nem akarunk hazavinni. Igenis vannak dolgok, amiket nem szabad hazavinni. Jobb letenni azoknál, akikben megbízunk, és támogató közegként vannak jelen az életünkben.   

3. Bőkezűség, adakozás, támogatás: nem csak kapni, adni is jó. Főleg, amikor önzetlenül, tiszta szívből adsz. Ez nem mindenhol "divat". Az olló nyílik. Vannak, akik egyre kevésbé hajlandóak adni abból, amijük van - pedig van. S egyre többen vannak, akik örömmel adnak - bármennyijük is van. Ez utóbbi csoport rájött, hogy ha adnak, valahogy ő maguknak is sokkal több lesz a végén, és hogy mindig mindig van miből adni. Bár a racionális, matematikai formula nem erre az eredményre kellene jusson. Aki ad, annak javul az önértékelése is, egyszerűen jobb emberré válik. 

4. Boldogság a küszöbön innen és túl: amikor átjárhatóvá teszed a munkahelyed és az otthonod a harmóniának, az jó. Ha viszont a stressz és nehézségek számára is szabad az út, elvesztél. Amikor nehézség adódik a munkahelyeden, hazaérve, állj meg a küszöb előtt, végy egy mély lélegzetet, és ahogy a levegőt kifújod, hagyd kint vele együtt az onnan Rád ragadt stresszt is. A családod nem box zsák, akin tettlegesen vagy verbálisan le lehet verni az anyagi világ nehézségeit. Találd meg a megfelelő pillanatot, amikor megosztod a nehézségeidet a pároddal (vagy barátaiddal). De amikor a küszöböt átléped, át kell lényegülj Társsá, Apává, bármi is legyen az. S igenis, néha vidd el a párod újra randevúzni, töltsetek el együtt egy romantikus estét. Akármennyi ideje is vagytok együtt, mindig emlékezz a pillanatra, amikor először megláttad, amikor beleszerettél, amikor vágytad őt. Most ott van Neked. Értékeld és ne hagyd elveszni.

 
A következő tippek a test és az elme egészségét támogatják. Olvass tovább itt » 

A következő tippek a lélek és az elme egészségét támogatják. Olvass tovább itt » 

 

denesevi.jpg
Dénes Éva

www.denesevi.hu
facebook.com/denesevi

Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

A bejegyzés trackback címe:

https://21szazadkerekasztallovagjai.blog.hu/api/trackback/id/tr2912683031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása