Van Ügy az életedben? Vagy mókuskerékben tepersz?
2017. június 21. írta: Évi Dénes

Van Ügy az életedben? Vagy mókuskerékben tepersz?

mjpm_4334_2000_kicsi.jpgVannak még Férfiak, akiknek van Ügy az életében. Ez a favágó is ilyen. Molnár Péter fotós barátom találkozott és beszélgetett vele, illetve örökítette meg egy építkezésen. Figyeld, amilyen finoman és elmélyülten dolgozik. Nem a puszta munka és pénzkeresés hajtja. Alkot. Nem magáért, hanem valami nemesebbért. Hogy maradandót alkosson. Mások örömére.

De mi ez az Ügy téma? Honnan tudod, hogy Neked van-e Ügy az életedben? Somogyi Péter Lélekszerelő tanárom sorait idézem:

"Ezzel szemben a férfi, akinek nincs ügy az életében, nem tesz eleget, még akkor sem, ha eltartja a családját. Neki, ÜGY kell az életében. Az ÜGY, egy olyan dolog, feladat, amelynek a felelőssége túlmutat a családon. Például: ha valaki azért gyűjt festményeket, hanglemezeket, ... hogy azok korral járó értéknövekedése által gazdagodjon, akkor az nem ügy, hiszen a család keretein belül marad. Akkor válik üggyé, ha hatása van a családon kívüli világra is. Példának okáért, egyesület lesz belőle, kiállítás, mások örömére... Valamilyen társadalmi, közösségi hasznot kell hoznia annak a tevékenységnek, amit ÜGY-nek hívunk.

Sajnos, ha egy férfi nem NAPSZERŰ, nincsen ÜGY az életében, akkor 3 dolgot tesz. Iszik, csajozik, vagy pénzt keres. A felesleges energiáit ezekbe a pótcselekvésekbe öli. Ezek közül a pénzkeresés a legrosszabb, mert ahhoz lehet társadalmi támogatást kapni, hiszen az alkoholistát, a házasságszédelgőt, előbb utóbb, bizonyos határ felett, elutasítja a társadalom, az emberi közösség. De pénzt mindenki „csak” a családjáért keres!"

Ha az egész cikk érdekel, kattints...

 

denesevi.jpg
Dénes Éva

www.denesevi.hu
facebook.com/denesevi

Coach, Lélekszerelő, Párkapcsolati Tréner
a 21. század Kerekasztal Lovagi Kör megálmodója és alapítója

A bejegyzés trackback címe:

https://21szazadkerekasztallovagjai.blog.hu/api/trackback/id/tr7012612105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása